петък, 4 декември 2015 г.

В114 - Архангел Рагуил

 
Аура-Сома има  нова бутилка. В 114. Това само по себе си е фантастична и красива новина. Нещо прекрасно в тези дни на страх и напрежение за Европа , а и за света.
Значението на бутилката както цветово, така и символно е интересно и полезно да бъде обяснено.
Както винаги е добре да се започне с нещо, което е познато и по-лесно за запомняне - цветовете на бутилката. Горната фракция е среден тон на  Корал, а долната е Тъмна Магента.
Нека да започнем с това, че Тъмната Магента веднага прави бутилката тип Rescue , или такава, каквато може да се използва от много хора (например от цялото семейство), а не строго индивидуална. С една дума - бутилката е дълбоко лечебна. Но какво стои зад цветовете. Магента носи възможността за спасяване и възстановяване на изразходваната енергия, за лечение на травматични преживявания, както на душевно, така и на физическо ниво. Тъмната Магента е това, което наричаме "адаптоген" - дава енергия и едновременно отнема излишното напрежение. Подсилва и успокоява едновременно, носи дълбок вътрешен интегритет и стабилност. Средният тон на Корал ни казва, че наличието на светлина е от съществена важност за разбиране на цвета. Коралът настоява да осъзнаем, че съществуваме в свят, споделян и  от други индивиди, че времето и пространството, което обитаваме е населено от много и най-различни същества, всяко от които има право да води своето привично и природно съществуване. Макар, че  споделяме еднаква ДНК, все пак има част от нея, която ни отделя един от друг, прави ни различни и подтиква към самоопределение. Цветовете на бутилката като цяло ни говорят за зачитане на индивидуалната енергия, на индивидуалното съществуване, на правото да бъдем част от нещо, без да даваме в замяна суверенитета си като личности, без да се лишаваме от коренните си човешки права. Да се спаси и колективното, чрез уважение към индивидуалното.
По-нататък анализът на новата бутилка и цветова комбинация преминава към името на бутилката - Архангел Рагуил. В Енциклопедията на Ангелите, Духовните водачи и Издигнати Майстори този Архангел е описан като създаващ баланс; разрешаващ несъгласията; изваждащ на бял свят корупционни практики; разкриващ коя е важната работа в нечий живот. 

Аура-Сома разширява това определение, като включва необходимостта да се наблюдава отстрани всеки процес. Да развием повече чувствителност към мнението и перспективата на другия. Не непременно да се съгласяваме, но да слушаме активно и да дадем право на всеки да има думата.Този Архангел изцяло работи в сферата на човешките взаимоотношения тук и сега. Чрез неговата помощ да се научим просто да бъдем и да оставим и другите да бъдат. Името на Архангел Рагуил се превежда като "Приятелят на Бог". Ако оставим на страни за момент разсъждението кое същество може да бъде приятел на Върховното Творческо Начало, можем да видим, че тук отново става дума за взаимоотношения, за взаимност. 
Думите на Волтер са по-актуални от всякога „Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш.“.Трудността на това упражнение е толкова голяма, че Юдаизмът и Ислямът са създали идеята за това изключително същество Архангел Рагуил, чиято сфера на действие е точно взаимоотношенията на плоскостта на равноправието и взаимното зачитане. 

Използвайте тези цветове винаги, когато комуникацията с околните е затруднена поради непримирими различия и дълбоки несъгласия. Различията и несъгласията вероятно ще останат, но ще настъпи признаване на правото да си различен.





Няма коментари:

Публикуване на коментар