сряда, 16 септември 2015 г.

Архангел Касиел



Б113 Архангел Касиел

Най-новата бутилка, родена в цветовете на Аура-Сома. Тук представям части от тълкуването на  Майкъл Буут.

Архангел Касиел се свързваа със Сатурн. Касиел управлява Сабата или Деня на Отдих, паузата в нашата седмица, предназначена за съзерцание. Комбинацията между смарагдово зелено и маслинено оцветява пътя от слънчевия сплит до сърцето.
Изпитаната горчивина и чувство за отхвърленост да се трансформират, но не в пожелателно мислене, а в ново усещане за надежда. В известен смисъл Касиел повече наблюдава ,отколкото да действа активно в човешките дела, освен ако не е призован.
През перспективата на цветовете това е повече подкрепа за сърцето, когато е необходимо да наблюдаваме и да можем да си позволим да не знаем. Не винаги това, което се случва пред очите ни е ясно от само себе си или има недвусмислено значение. Касиел е енергия за момента на неяснота, празен такта, необходим за разбирането.
Тази енергия представя по нов и чувствителен начин разбиране за нас самите, какво означава твърдението "Аз Съм".
Касиел може да ни помогне да се освободим от сърдечната болка, чувството че сме предадени и разочарованието ни. Казват ,че Касиел е самотен ангел и не се асоциира с други. Сам и меланхоличен, той/тя ни помага през пролятите сълзи и дълбоката тъга да намерим ново място  за  надежда. Част от работата с тази енергия е да разбирим смисъла на самотата и усамотението.
Касиел се изобразява често като Крал, яздещ дракон, но понеже се появи в знака Дева, Касиел се свързва и с Отшелника в Таро, а по особен начин и картата Умереност, защото е познат и като  ангел на умереността. Неговата работа се свързва също и с връзката между времето и смъртта.
Използване на енергията Касиел означава да сме наблюдателни, да изчакваме с мнанието и преценката, да не бързаме с отсъждането. Онова, което в новините се появява под заглавие "без  коментар". Но тук идва и разширяване на този процес,чрез осъзнаване на факта, че ние също сме наблюдавани, да се съгласим и да приемем това.
Птицата на Касиел е гарванът, а цветето - бяла лилия. Цветовата комбинация на Касиел помага много за преодоляване на трудности в изказа, да говорим и да изразим нашата истина, и изобщо да се говори ясно.


Цветовете и анализът на Аура-Сома върху новата бутилка просто настояват за още малко и по темата Сатурн.
Вярно е, че годината отдавна е преполовена, но все още предстоят важни от астро психологическа гледна точка, моменти. Нека да напомним, че това е годината на Сатурн и сега, докато пиша тези редове, той напуска знака Скорпион, където има могъщи позиции. Какво ни говори това. Цветовете на Касиел и Сатурн в Скорпион са блатисто зелено и изумрудено - застоялата вода, тресавището, от което сами не можем да излезем, всички блатни и магически същества, които ни примамват, за да унищожат, това е страхът от всмукване и потъване, но къде?
Къде другаде, ако не в собственото несъзнавано. А то е заредено с двете най-страшни сили - сексуалността и смъртта. Нима това не е Скорпион и Сатурн в него.
Нека погледнем още едно съвпадение - модният, вече месеци наред, блатисто зелен цвят. Какво им става на дизайнерите?! Или може би......
В паниката и страха си от този мрачен титан Сатурн/Кронос, забравяме да се възползваме от възможностите, които той носи.
Маслинено зеленото успокоява енергията Шен, до степен необходима, за да се вземе и изпълни решение за по-нататъшни действия. Маслиненото и горчивото подкрепят сърцето, дават му енергия, изпълват Шен отвън, за да се преодолеят страховете и по-важно - обездвижването, което те произвеждат.
Според последни изследвания сърцето съдържа клетки и тъкани, които наподобяват тези, на мозъчната структура. На този фон идеята, че мислим и със сърцето си не звучи толкова смахнато.

Да се погрижим за духа Шен, живеещ в сърцето.




Няма коментари:

Публикуване на коментар